Fietsen in en rond Ertvelde

Restaurant B&B Visite ligt in het centrum van Ertvelde, tussen fietsknooppunten 1 en 99 van het fietsnetwerk Meetjesland. 
Eveneens liggen we vlakbij het fietsnetwerk van Zuid-Zeeuws-Vlaanderen
U kan online zelf uw routes uitstippelen via talrijke platformen zoals fietsnet.be, of u kan kiezen uit onderstaande lijst die we voor u hebben samengesteld. 
Contacteer ons indien u fietsen wil huren.
 • De 9 van Evergem: via deze fietsroute van 54 kilometer doorkruist u de 9 dorpskernen van de gemeente Evergem. Deze route is heel gevarieerd en leidt u langs interessant erfgoed (bv. kapel van OLV Stoepe), industriële sites, trage wegen en de natuur van vlakbij gelegen koppelingsgebieden te Kerkbrugge en Doornzele. Ook cultureel erfgoed komt aan bod met eerbetoon aan Luc De Vos (Gorki) en Eddy Wally.
  De route start in het prachtige kasteeldomein van Wippelgem, maar deze route passeert onze B&B.
  Klik hier om de route in PDF formaat te downloaden.


 • De molenroute in het Meetjesland: het Meetjesland is biljartvlak, waardoor de wind er vaak vrij spel heeft. Ideaal dus voor windmolens. Deze fietsroute van 55,5 km leidt u langs de hedendaagse windmolens alsook naar de authentieke molens in het Meetjesland waarvan de Stenenmolen te Ertvelde en de Gerardsmolen te Wippelgem nog steeds actief zijn. Deze route passeert onze B&B.
  Elke eerste en derde zaterdag van de maand wordt in de Stenenmolen spelt gemalen op traditionele wijze met windkracht op natuurstenen.
  Elke tweede zondag van de maand (behalve juli en augustus) kan u de Gerardsmolen bezoeken tussen 11 en 17u. Klik hier om de route in PDF formaat te downloaden.

 • De Krekenroute: De streek rond het nabijgelegen Assenede en Boekhoute lag eeuwenlang op de vloedlijn tussen land en zee. Dat maakte het kwetsbaar voor overstromingen, die het water met gewelddadige kracht landinwaarts stuwden. Door de streek in de 15e eeuw in te dijken veranderde het Meetjeslandse landschap voorgoed en kwamen de polders tot stand. Op deze route van 55 km rijdt u op de polderdijken en passeert u langs de talrijke kreken en geulen die stille getuigen zijn van het vroegere water- en natuurgeweld.
  Deze route passeert onze B&B.
  Klik hier om de route te downloaden.
  Zin in een langere fietstocht van 69 km doorheen dezelfde polderstreek, maar vertrekkend vanuit het naburige Zelzate? Klik hier


 • Koppelingsgebieden:
  Via deze fietsroute passeert u langs de koppelingsgebieden die recent door de Vlaamse Land Maatschappij werden aangelegd. Koppelingsgebieden zijn verbindingsgebieden tussen woonkernen en industriezones. Ze worden ingericht met buffers, fiets- en wandelpaden, natuur en parken en verhogen zo de leefbaarheid van de woonkernen die dicht bij de Gentse kanaalzone liggen. Klik hier om de route Rieme-Zuid Doornzele-Noord (24 km) te downloaden.


 • Meer inspiratie kan u vinden via website Evergem, toerisme Oost-Vlaanderen of toerisme Meetjesland.