Wandelen langs kreken en velden

 • De Kommandantur in Ertvelde: Deze route gidst je langsheen stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog in Ertvelde. Heel wat gebouwen en locaties vlakbij B&B Visite werden toen ingepalmd door de Duitse bezetter.
  Deze route passeert onze B&B.
  Klik hier om deze route te downloaden.

 • Stoepepad: Deze wandelroute van 17km brengt u langs de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Stoepe te Ertvelde. Deze bedevaartkapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Stoepe is omgeven door groen en natuur. De kapel is een bezienswaardigheid. Rond de kapel is een ommegang met 15 kapelletjes. De oorspronkelijke kapelletjes werden vernield tijdens de Franse Revolutie maar vernieuwd in de 19e eeuw. Elk jaar van 8 tot en met 16 september zijn er de Stoepedagen waar mensen een noveen doen rond de kapel. Dan worden er dagelijks 2 tot 3 missen gelezen. Er is ook een klein marktje en worden de vermaarde stoepetaarten er nog steeds gemaakt.
  Deze route passeert onze B&B.
  Klik hier om deze route te downloaden.

 • Koppelingsgebieden: Via deze wandelroutes passeert u langs de koppelingsgebieden die recent door de Vlaamse Land Maatschappij werden aangelegd. Koppelingsgebieden zijn verbindingsgebieden tussen woonkernen en industriezones. Ze worden ingericht met buffers, fiets- en wandelpaden, natuur en parken en verhogen zo de leefbaarheid van de woonkernen die dicht bij de Gentse kanaalzone liggen.

 • Koppelingsgebied Doornzele-Noord: klik hier om te downloaden

 • Koppelingsgebied Rieme-Zuid: klik hier om te downloaden